جلسه نهم دوره تهیه صورت وضعیت ابنیه
در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ نهمین جلسه از دوره حضوری ۸۷ ساعته تهیه صورت وضعیت بر پایه فهرست بهای ابنیه به همراه تعدیل در موسسه خانه عمران با تدریس جناب آقای مهندس حامد طاهریان برگزار شد.
پس از اتمام این دوره انتظار میرود دانش پژوه بعنوان یک نیروی زبده دفتر فنی توانایی تهیه برآورد و صورت وضعیت پروژههای فهرست بهایی را داشته باشد و در سمت نیروی پیمانکار بتواند بهترین آیتمهای فهرست بها را جهت وصول کارهای انجام شده در پروژه و تمامی اضافه بهای متناسب با آیتم کاری انجام شده انتخاب نماید و همچنین بهترین دفاع را در مقابل مشاور و کارفرما داشته و بیشترین آورده را برای پیمانکار داشته باشد و همچنین در سمت نیروی مشاور و یا کارفرما بتواند در بررسی صورت وضعیت با اطلاعات کامل از ایجاد ضرر برای آن ها در قبال پیمانکار جلوگیری نماید.
در دوره صورت وضعیت نویسی بر اساس فهرست بها، دانش پژوهان شاغل در شرکتهای مشاور، پیمانکار و کارفرما در بخشهای مختلف و عمدتا دفتر فنی، شرکت نمودند.
جلسه نهم دوره تهیه صورت وضعیت ابنیه با موضوع بتن اعم از بتن درجا (فصل هشتم فهرست بهای ابنیه) و بتن پیش ساخته (فصل دوازدهم فهرست بهای ابنیه)، با تعریف بتن بعنوان سنگ مصنوعی ساخته شده دست بشر و مواد تشکیل دهنده آن شروع شد.
در ادامه با مشخصات نمونه بتن طبق آیین نامه و رده بندی بتن براساس مقاومت مشخصه فشاری ۲۸ روزه و رده بندی بر اساس وزن بتن (سبک وزن، میان وزن، سنگین وزن) طبق نشریه ۵۵ سازمان برنامه و بودجه (مشخصات فنی عمومی کارهای ساختمانی) آشنا شدیم.
همچنین آموختیم آیتمهایی از فهرست که بر حسب مقاومت هستند از C12 به بالا تعریف میشوند و ردههای C10 و پایینتر بتن کم مایه یا لاغر نامیده میشوند و برای پرکردن، مگر و نظافت بکار میروند.
با طرح اختلاط بتن با تعریف اقتصادی ترین روشی که نسبت مواد تشکیل دهنده بتن را تعیین میکند تا به مقاومت مشخصه مورد نظر برسد طبق نشریه ۵۵ آشنا شدیم.
همچنین دریافتیم اگر مقاومت فشاری بتن مصرفی با مقاومتهای ردیفهای ۰۸۰۱۰۳ تا ۰۸۰۱۰۹ مطابقت نداشته باشد، چگونه باید طبق بند ۱-۳ الزامات گروه ۱ فصل ۸ فهرست بهای ابنیه، از روش درون یابی خطی استفاده کنیم.
تفاوت سنگ رودخانهای و کوهی و همچنین تفاوت سنگ رودخانهای طبیعی و شکسته را آموختیم و دانستیم جهت استفاده از سنگ کوهی باید اضافه بهای ۰۸۰۱۱۱ را اعمال نماییم.
طبق الزامات گروه ۱ فصل هشتم با رابطه= – ۹ و استفاده از آن آشنا شدیم.
پس از آن به بحث بتن سبک، تعریف پوکه و انواع بتن سبک طبق آیتمهای ۰۸۰۲۰۱، ۰۸۰۲۰۲ و ۰۸۰۲۰۴ پرداختیم.
سپس به تفاوت موضوع پرداخت و لیسهای کردن روی سطح بتن اجرا شده پرداختیم و همچنین اضافه بهای اجرای شیب بندی.
همچنین دیدیم که اگر نحوه پرداخت بر مبنای مقاومت مشخصه فشاری بتن باشد، هیچ پرداختی بابت اضافه سیمان مصرفی پرداخت نمیگردد و فقط در مواردی که نحوه پرداخت بر مبنای عیار سیمان باشد، اضافه بهای مذکور تعلق میگیرد.
با گروت که ملاتی منبسط شونده هست و نحوه عملکرد آن آشنا شدیم.
و در نهایت هم با استفاده از فصل ۲۸ فهرست بهای ابنیه روش استفاده از آیتم های حمل مصالح بتن را آموختیم.
و همچنین برای افزایش دید مهندسی طبق نسبتهای ترکیب شن، ماسه و نسبت آب به سیمان در هر متر مکعب بتن، به موضوع طرح اختلاط سرانگشتی و آموزش آن پرداختیم.
البته همچنان موارد بتن ادامه دارد که در جلسه بعدی ادامه مییابد…
لازم به یادآوری است، امکان حضور در یک جلسه از دوره حضوری تهیه صورت وضعیت بر پایه فهرست بهای ابنیه بهمراه تعدیل در قالب مهمان وجود دارد. جهت رزرو یا هماهنگی با شماره ۸۴۳۶۰ داخلی ۱۰۶ سرکار خانم مهندس رنجبر (مشاور اختصاصی آموزش های صورت وضعیت) می توانید هماهنگی بفرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید