بدون امتیاز 0 رای

محاسبات تقریبی و سرانگشتی ابعاد سازه براساس اصول علمی

محاسبات تقریبی ابعاد سازه یا محاسبات سرانگشتی ابعاد سازه ها یکی از مهارت های مهم مهندسی است که با استفاده از آن می توان ابعاد مقاطع ساختمانی را تا نزدیک واقعیت تخمین زد. این رویکرد، تابع یکسری ضوابط آیین نامه ای و نکات تجربی است که به مهندسان کمک می کند تا بتوانند فارغ از تحلیل های نرم افزاری، با استفاده از قضاوت و بینش مهندسی خود، درباره ابعاد حدودی المان های سازه، توضیحاتی را بر مبنای اصول علمی به متقاضیان ارائه کنند. مهندسان بارها در پروژه های ساختمانی با مسایلی روبرو خواهند شد که دانش و درک اولیه آن ها از اصول محاسبات و طراحی سازه را به چالش می کشد؛ در این مواقع است که توانایی محاسبات تقریبی ابعاد سازه، می تواند حکم برگ برنده را برای آنها ایفا کند.

قیمت

۸,۴۸۰,۰۰۰ تومان
جلسه اول رایگان دوره های خانه عمران
مدت زمان
40 ساعت
نوع دوره
آنلاین
مدرک معتبر
با قابلیت ترجمه رسمی
زمان برگزاری دوره آنلاین
شروع 27 آذرماه 1403 | یکشنبه ها 21- 18
با کد تخفیف   NewSite   این دوره را با 30 درصد تخفیف خریداری نمایید. یعنی: 5,936,000 تومان

ضرورت شرکت در دوره آموزش محاسبات تقریبی ابعاد سازه

هیچ چیز بدتر از این نیست که در یک کارگاه ساختمانی، مدیر پروژه، سرپرست کارگاه، کارشناس اجرا یا کارشناس دفتر فنی، نتواند از علم مهندسی خود برای درک، تحلیل و در نهایت قضاوت رفتار ساختمان استفاده کند. هر چقدر هم پروژه مذکور مملوء از انواع و اقسام نقشه های سازه و دفترچه های محاسباتی باشد، آنچه برای یک مهندس باقی می ماند، قضاوت مهندسی است! این دقیقاً همان چیزی است که یک مهندس واقعی و کاربلد را از یک مهندس مبتدی جدا می کند.

با اولین تجربه کاری در هر کارگاه ساختمانی، خواهید فهمید که داشتن دانش و قدرت قضاوت مهندسی برای برطرف کردن مشکلات و ارایه راهکارهای اصولی برای اجرای هر بخش از ساختمان، تا چه اندازه با اهمیت است. هر مهندس باید بتواند پیش فرض های صحیحی از ابعاد اولیه المان های سازه با توجه به تعداد طبقات، سیستم سقف، کاربری، سیستم باربر جانبی آن و غیره داشته باشد تا بتواند در اجتماعی که نیاز است، با اعتماد به نفس بالا، تخمین درستی ارائه دهد.

بنابراین، شرکت در دوره آموزش محاسبات تقریبی ابعاد سازه یک ضرورت است!

مزایای یادگیری نحوه محاسبات تقریبی ابعاد سازه

دوره محاسبات سرانگشتی ساختمان، شامل حداقل های لازم برای ورود به عرصه محاسبات سازه است. در حقیقت، محاسبات تقریبی حکم یک مهارت کارگاهی – تجربی را ایفا می کند که در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی ارایه نمی شود! محاسبات سرانگشتی براساس سال ها تجربه مهندسین در پروژه های مختلف ساختمانی به دست آمده است و آموزش آن برای رشد و ارتقاء دانش مهندسین عمران و معماری امری شایسته است.

شرکت در دوره محاسبات سرانگشتی ساختمان به دانش پژوهان کمک می کند تا بینش و قضاوت مهندسی خود را افزایش دهند و با اعتماد به نفس بیشتری وارد کارگاه ساختمانی و یا حوزه طراحی سازه شوند. شرکت کنندگان از سیر تا پیاز محاسبات تقریبی ابعاد سازه را به صورت علمی و اصولی فرا می گیرند، به طوری که در پایان دوره به راحتی می توانند محاسبات تقریبی سازه های بتنی و فولادی را انجام دهند. به عبارت دیگر هدف از برگزاری این دوره، تقویت دانش تحلیلی، شکل گیری بینش و حس مهندسی و همچنین ایجاد قدرت قضاوت مهندسی در مخاطبان خود می باشد؛ تا بتوانند درک صحیحی از انواع سازه، بارگذاری های وارد بر آن، سیستم های باربر، روش های انتقال بار، وزن سازه و ابعاد تقریبی مقاطع پیش از آغاز فرآیند طراحی سازه داشته باشند و از سوی دیگر بتوانند ابعاد سازه های طراحی شده و خروجی های نرم افزار های طراحی نظیر ETABS را کنترل کنند. تمام سَرفصل های این دوره کاملاً اصولی بوده و به شکلی تجربی و کاربردی تدوین شده اند تا هرگونه نیاز مهندسان در زمینه دانش اولیه مورد نیاز جهت تحلیل و طراحی سازه را برطرف کنند.

پیشرفت شغلی

از فواید عمده کلاس محاسبات سرانگشتی می توان به پیشرفت شغلی اشاره کرد. هرچه بتوانید با دانش و درک مهندسی بیشتر در محیط های کارگاهی و یا حوزه طراحی سازه حضور یابید، می توانید آینده شغلی بهتری نیز برای خود متصور شوید. همینکه کارفرمایان احساس کنند که شما می توانید از مهارت و ترفندهای مهندسی خود در پیشبرد اهداف پروژه و ارائه طرح های دقیق و بهینه در مدت زمان کوتاه تر  استفاده کنید، در پروژه های بعدی خود نیز روی شما حساب ویژه ای باز خواهند کرد. در حقیقت، محاسبات تقریبی ابعاد سازه پلی برای رسیدن به آینده شغلی مناسب به حساب می آید.

سرفصل های دوره محاسبات تقریبی ابعاد سازه

در دوره محاسبات تقریبی ابعاد سازه به مباحثی نظیر انواع بارهای وارد بر ساختمان، روش های انتقال بار، اصول انتخاب سیستم های باربر، روش های تحلیل تقریبی پرتال و ضرائب آیین نامه، نکات تجربی و ضوابط آیین نامه ای جهت تخمین ابعاد اولیه المان های سازه ای پرداخته می شود که در ادامه،هر یک از موارد دقیق تر تشریح می شوند:

بارهای وارد بر ساختمان

  • معرفی انواع بارهای ثقلی وارد بر ساختمان (بار مرده، بار زنده، بار معادل تیغه بندی، بار برف)
  • معرفی بارهای جانبی وارد بر ساختمان (بار زلزله، بار فشار جانبی خاک)
  • معرفی انواع سیستم باربر قائم و جانبی
  • معرفی روش های انتقال بار در سازه
  • تشریح چگونگی توزیع المان های باربر در پلان و ارتفاع
  • توضیح نحوه تعیین سطح باربر المان های سازه ای (تیر، ستون، دیوار برشی و غیره)

انواع تحلیل های تقریبی

  • آشنایی با روش تحلیل تقریبی ضرائب آیین نامه برای تحلیل بارهای ثقلی
  • آشنایی با روش تحلیل تقریبی پرتال برای تحلیل بارهای جانبی
  • توزیع نیروی جانبی بین المان های باربر جانبی و ثقلی

تخمین ابعاد و مقادیر

  • حدس اولیه مقاطع فولادی و طراحی اولیه آن ها
  • تعیین ابعاد اولیه تیر و ستون های بتنی و تعیین ضخامت دال ها و دیوارها با روابط تقریبی
  • روابط تقریبی محاسباتی تعداد پیچ ها در حالات مختلف بارگذاری و روابط تقریبی محاسباتی طول جوش در حالات مختلف بارگذاری

جزییات اجرایی

  • جزییات اجرایی انواع اتصالات فولادی تأیید شده در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان
  • جزییات اجرایی و ضوابط آیین نامه ای آرماتور گذاری اعضای بتنی

جمع بندی مطالب

  • حل مثال تحلیل و طراحی تقریبی ساختمان های فولادی
  • حل مثال تحلیل و طراحی تقریبی ساختمان های بتنی

سوالات متداول

مخاطبان اصلی این دوره چه کسانی هستند؟

مهندسان مجری، سرپرستان کارگاه، مدیران پروژه،طراحان فاز ۱ معماری ،  دانشجویان و مهندسان رشته های عمران و معماری داوطلبان این دوره آموزشی هستند. لازم به ذکر است که گذراندن این دوره آموزشی به مهندسانی که می خواهند طراحی سازه را بصورت حرفه ای، اصولی و پایه ای بیاموزند، به شدت توصیه می شود.

آیا برای شرکت در این دوره نیاز به پیش‌نیاز است؟

خیر؛ این دوره آموزشی پایه ای ترین دوره موسسه تحقیق و توسعه خانه عمران در خصوص کسب مهارت، قضاوت و بینش مهندسی اولیه مورد نیاز جهت طراحی سازه، طراحی فاز ۱ معماری ، کنترل مقاطع طراحی شده است. آشنایی اولیه با بحث انواع بارهای وارد بر سازه و یا گذراندن درس بارگذاری در دانشگاه، به متقاضیان این دوره توصیه می شود.

آیا برای شرکت در دوره آموزشی گواهینامه ارائه می‌شود؟

بله. طبق ضوابط مؤسسه، برای دریافت گواهینامه، می‌بایست در 80 درصد ساعات آموزشی حضور داشته‌باشید؛ در انتهای دوره نیز بعد از ارائه پروژه تعریف‌شده برای کلاس و در صورت به دست آوردن نمره قبولی، گواهینامه با گریدهای مختلف، A+، A، B و C، به دانش‌پژوهان ارائه می‌شود.

مدرس این دوره آموزشی چه کسی است؟

نام مدرس یا گروه مدرسان این دوره را می‌توانید در بخش اطلاعات کوتاه دوره مشاهده بفرمایید و برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص سوابق علمی و حرفه ای و تجربیات اساتید نیز می توانید روی نام ایشان کلیک نمایید و یا از طریق گفتگو از مشاوران آنلاین وبسایت سوال نمایید. مهمترین مزیت اساتید خانه عمران این است که علاوه بر تحصیلات مرتبط در حوزه تخصصی دوره آموزشی می‌بایست در آن زمینه بخصوص تجارب موفق شغلی نیز داشته باشند. در نهایت اینکه مدرسان گرامی می‌بایست همزمان با تدریس فعالیت حرفه ای خویش را در زمینه شغلی که آنرا تدریس می کنند نیز ادامه دهند تا طبق اصول، استانداردها و نیازهای روز بازار کار صنعت ساختمان محتواهای آموزشی را بهینه نموده و به دانش پژوهان آموزش بدهند.

کلاس آموزش محاسبات تقریبی ابعاد سازه به صورت حضوری است یا غیر حضوری؟

با توجه به توصیه مشاوران دپارتمان های شغلی دوره ها به صورت آنلاین برگزار می شود تا بتوان با بازبینی فیلم ها درک بهتری از مباحث پیدا کنید

داستان کلاس

کلاس با تدریس ابتدایی ترین و پایه ای ترین مفاهیم در حوزه طراحی سازه، یعنی انواع روش های طراحی و فلسفه حاکم بر هر کدام از آن ها آغاز می شود.

سپس انواع بارهای وارد بر ساختمان (بار مرده، بار زنده ایستا، باز زنده ضربه ای، بار معادل تیغه بندی، بار برف، بار ضمن اجرا، بار خودکرنشی، بار فشار جانبی خاک و بار زلزله) با حل مثال های متعدد و متنوع، برای دانش پژوهان، به تفصیل توضیح داده خواهد شد. تا این قسمت از کلاس، شاهد شکل گیری دستاوردی مثبت و ارزشمند برای دانش پژوهان خواهیم بود؛ بدین معنی که آنها شناخت جامعی درخصوص انواع بارهایی که به سازه وارد می شود و سازه می بایست در برابر آنها مقاومت لازم را دارا باشد، بدست می آورند؛ و تسلط بر این موضوع، اولین نیاز هر مهندس فعال در صنعت ساختمان است. به عبارت دیگر تسلط و درک عمیق مفاهیم موجود در مبحث ششم مقررات ملی ساختمان (بارهای وارد بر ساختمان) و آیین نامه ۲۸۰۰ (آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله)، اولین دستاورد دانش پژوهان تا این بخش از کلاس می باشد. بدیهی است که تخمین یا تعیین اشتباه بارهای وارد بر سازه، باعث تخمین اشتباه نیروهای بوجود آمده در اعضای سازه و در نتیجه تخمین اشتباه ابعاد مقاطع می شود. این امر نهایتاً باعث شکل گیری سعی و خطای زیاد در روند طراحی سازه خواهد شد؛ چنین موضوعی یعنی صرف انرژی بیشتر جهت طراحی سازه و دور شدن از طراحی بهینه آن. این مسئله را می توان از تفاوت های یک مهندس محاسب حرفه ای و دارای ذهنیت صحیح در طراحی با یک مهندس محاسب آماتور دانست.

شناخت انواع سقف ها از نظر عملکرد سازه ای، نحوه محاسبه وزن سقف ها، چگونگی محاسبه شماره IPE در سقف های کامپوزیت، نحوه محاسبه ضخامت دال ها بصورت تجربی، آشنایی با نحوه محاسبه دستی وزن اسکلت در ساختمان های فولادی و بتنی، شناخت نامساعدترین وضعیت بارگذاری (مفهوم خط تأثیر)، نحوه بارگذاری جرثقیل های سقفی، درک مفاهیم پایه ای در بحث بارگذاری زلزله (مانند شکل پذیری، سختی، دوره تناوب، ضریب رفتار و غیره) از دیگر نکات حائز اهمیت، جذاب و کاربردی این بخش از دوره است.

در ادامه انواع سیستم های باربر قائم و جانبی در ساختمان و روش های انتقال بار در هرکدام از آن ها تدریس می شود و جهت ایجاد درکی عمیق از مفاهیم مذکور در ذهن مخاطب، برای هرکدام از مطالب مثال نیز حل خواهد شد.

درک مفاهیمی مانند نحوه محاسبه سطح بارگیر تیر در دال های یکطرفه و دو طرفه، سطح بارگیر ستون، فلسفه و چگونگی کاهش بار زنده، جزئیات اجرایی انواع اتصالات رایج در سازه های فولادی و بتنی از جمله مطالب پرکاربرد و مهم مورد بررسی در این قسمت از کلاس خواهند بود.

سپس دو روش رایج جهت تحلیل تقریبی نیروهای ثقلی و جانبی وارد بر سازه، با حل مثال آموزش داده می شود. روش ضرائب آیین نامه برای تحلیل تقریبی نیروهای ثقلی و روش پرتال برای تحلیل تقریبی نیروهای جانبی.

تقریباً در دو جلسه پایانی کلاس، مدرس کلیه مفاهیم و مطالب تدریس شده را در قالب پروژه پایانی جمع بندی می نماید. بدین صورت که پلان یک ساختمان مرسوم ۶ طبقه ترسیم شده و سپس کاربری طبقات، سیستم سقف، سیستم باربر جانبی و سایر اطلاعات مورد نیاز برای طراحی آن داده می شود. استاد با توجه به اطلاعات داده شده در صورت سوال، پروژه را بارگذاری می کند. در ادامه نیز با کمک روش های تحلیل تقریبی تدریس شده، نیرو در قاب ها، طبقات مختلف و المان های سازه ای محاسبه می شود. حال ابعاد اولیه المان های سازه ای با استفاده از روابط تجربی و آئین نامه ای، یک بار با فرض فلزی بودن سازه و یک بار با فرض بتنی بودن آن، تخمین زده می شود. ضوابط آیین نامه ای مربوط به حداقل و حداکثر آرماتور موجود در المان های سازه های بتنی و فواصل هندسی آرماتورهای طولی و عرضی در آن ها از دیگر موارد مورد بررسی در این بخش می باشد.

دیدگاهها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین نفری باشید که دیدگاهی را ارسال می کنید برای “محاسبات تقریبی و سرانگشتی ابعاد سازه براساس اصول علمی”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا برای ارسال یا مشاهده تیکت به حساب خود وارد شوید
درباره مدرس
امین طهماسبی
امین طهماسبی
مدرس خانه عمران

نمایش پروفایل

از این مدرس